Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ο ΜΥΘΟΣ ΛΕΕΙ...


Μια φορά και ένα καιρό η μεγάλη βασίλισσα της Αιγύπτου ταξίδεψε ως τα νότια παράλια της Κρήτης κι από κει θα ξεκινούσε το γύρο του νησιού, μιας κι από ό,τι της είχαν διηγηθεί ήταν πανέμορφο. Κατέφθασε στο μικρό πανέμορφο λιμανάκι γνωστό για τα ιαματικά νερά του, τον ναό του Απόλλωνα αλλά και το Ασκληπιείο του μεγάλου ιατρού της αρχαιότητας, του Ασκληπιού. 
Μαζί της σαν φύλακες είχε δύο λιοντάρια, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό. Επειδή όμως οι άνθρωποι σε εκείνο το νησί ήταν φιλικοί και φιλόξενοι αποφάσισε να πάρει μόνο το θηλυκό μαζί της κατά την περιοδεία της στο νησί και φεύγοντας να γυρίσει να πάρει και το αρσενικό πίσω στην Αίγυπτο. Το λιοντάρι περίμενε για αρκετές μέρες την βασίλισσά του, όμως εκείνη δεν γύρισε ποτέ πίσω να το πάρει. Έτσι έμεινε εκεί φύλακας των κατοίκων του μικρού εκείνου χωριού ατενίζοντας το πέλαγος, μέχρι που πέτρωσε και έγινε βουνό. 
Μέχρι σήμερα στέκεται εκεί αγέρωχο προστατεύοντας τον τόπο. Οι κάτοικοι προς τιμήν του λιονταριού ονόμασαν το χωριό τους Λέντα (από την λέξη Λέοντα). Έτσι λέγεται μέχρι και σήμερα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας εδώ!
Leave your comments here!